SOOL&OAJ: Kiusaamiseen puuttuminen

25.11.2021 15:00 - 25.11.2021 17:00

WEBINAARI

Miten opeopiskelijat ja opettajat voivat puuttua kiusaamiseen? Millaisilla toimintamalleilla kiusaamista voidaan ennaltaehkäistä päiväkodeissa ja kouluissa? Miten varhaiskasvatussuunnitelman ja opetussuunnitelmien perusteissa käsitellään kiusaamista? Mitä tutkimukset kertovat kiusaamisesta ja miten tutkimustietoa voidaan hyödyntää kiusaamisen kitkemisessä?

SOOLin ja OAJ:n yhteiswebinaarissa käsitellään kiusaamiseen puuttumista OAJ:n koulutuspolitiikan päällikkö Nina Lahtisen sekä psykologian professori Christina Salmivallin johdolla. Webinaarin asiantuntijat jakavat katsojille käytännönläheistä ja konkreettista tietoa kiusaamisen kitkemisen tueksi.

Webinaarin ensimmäisessä osuudessa OAJ:n koulutuspolitiikan päällikkö Nina Lahtinen käsittelee varhaiskasvatuksessa sekä perusopetuksessa tapahtuvaa kiusaamista varhaiskasvatussuunnitelman sekä opetussuunnitelman perusteiden näkökulmista. Lisäksi osuudessa puhutaan suunnitelmallisesta kiusaamiseen puuttumisesta sekä esitellään pedagogisia lähestymistapoja kiusaamisen ehkäisyyn.

Psykologian professori Christina Salmivalli on tutkinut kiusaamista 30 vuoden ajan ja webinaarin toisessa osuudessa hän esittelee kiusaamiseen puuttumista opettajan näkökulmasta tutkimustiedon pohjalta. Salmivalli käsittelee puheenvuorossaan erityisesti haastavia, vaikeita ja pitkäkestoisia kiusaamistapauksia. Lisäksi osuudessa pureudutaan siihen, miten tunnekylmyys ja empatian herättely liittyvät kiusaamiseen.

Katsojat voivat lähettää ennakkokysymyksiä webinaarin ilmoittautumisen yhteydessä ja sen lisäksi kysymyksiä voi lähettää asiantuntijoille koko live-lähetyksen ajan. Asiantuntijat vastaavat katsojakysymyksiin webinaarin loppupuolella.

Webinaariin voivat osallistua SOOLin ja OAJ:n jäsenet ja sisällöt on suunnattu erityisesti varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen, mutta ne ovat sovellettavissa myös muille koulutusasteille. Webinaari on katsottavissa tallenteena heti webinaarin päättymiseen jälkeen ja tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan.

Ilmoittaudu tästä 24.11. mennessä! 

Ilmoittautumisen yhteydessä voit jo jättää ennakkokysymyksen webinaarin asiantuntijoille.


NINA LAHTINEN


Jaa sivu somessa

Tweet