SOOL Educassa

25.1.2019 10:30 - 25.1.2019 14:30

Messukeskus
Messuaukio 1, Helsinki

SOOL on jälleen mukana Educa-messuilla! Tule mukaan Suomen suurimpaan opetusalan tapahtumaan oppimaan uutta sekä tutustumaan opetusalan uusiin tuuliin ja teknisiin ratkaisuihin. SOOL tukee jäsenyhdistysten saapumista Educaan kahdella tavalla.

Educassa kiertää myös SOOLin synttäripyörä! SOOL täyttää 60 vuotta ja juhlavuosi näkyy Educassa.


Ohjelma


TIETOLAVA klo 10.30–11.15

Tubettaminen: Vuorovaikutusta somessa

Mitä open tulisi tietää vuorovaikuttamisesta somessa? Entä mitä taitoja opettaa lapselle, jonka haaveammatti on tubettaja?

Ilaripro on tehnyt jalkapallosta itselleen ammatin, mutta hieman perinteisestä poikkeavalla tavalla; Ilarin futisaiheisella Youtube-kanavalla on lähes satatuhatta katsojaa! Tubettajana Ilaripro on sosiaalisen median ammattilainen, jonka työhön kuuluu videoiden lisäksi myös live-esiintymisiä ja seuraajien tapaamisia. Tule kuuntelemaan, mitä tällä kikkavideoiden kuninkaalla on sanottavana vuorovaikutuksesta sosiaalisessa mediassa!


TIETOLAVA klo 11.15–11.30

Nyt pelittää – Ota tekijänoikeudet haltuun myös pelaamalla

Kopiraittilassa on tapahtunut kummia. Ratkaise Kopiraittilan mysteeri Educa-messuosastoilta löytyvien QR-koodien takaa aukeavien tekijänoikeustietovisojen avulla. Molempina päivinä arvotaan 3 kappaletta 50 euron kirjalahjakorttia mysteerin ratkaisseiden kesken. Peli sopii pelattavaksi myös oppilaiden kanssa.


VISIOLAVA klo 11.30–12.30

Messujen avaus ja avajaistilaisuus

Haluatko olla tulevaisuuden osaaja vai menneisyyden vanki?

Liitutaulu–älytaulu, vihko–tabletti, kynä–hiiri… millaista on kouluelämä tulevaisuudessa, yksin vai yhdessä, kasvotusten vai eriytettynä. Nuoret ovat huolissaan maamme tulevaisuudesta, onko osaaminen loppumassa kun koulutuksesta on leikattu niin rajusti. Mistä saadaan jatkossa osaajia eri ammatteihin? Kuinka opettajat pystyvät luomaan uskoa ja innostusta tulevaisuuteen, kun resursseista revitään?

Nuoret esittävät ministerille, pääjohtajalle, futuristille ja puheenjohtajalle kiperiä kysymyksiä heidän näkemyksistään, millaisia tulevaisuuden näkyjä heillä on ja mitä he ovat valmiita tekemään, jotta kouluelämällä olisi tulevaisuus.

Lavalla:
Olli Luukkainen, puheenjohtaja OAJ
Sanni Grahn-Laasonen, opetusministeri OKM
Olli-Pekka Heinonen, pääjohtaja Opetushallitus
Perttu Pölönen, futuristi
Jutta Vihonen, varapuheenjohtaja SAKKI ry
Roosa Pajunen, puheenjohtaja Lukiolaisten Liitto
Juontajana Aleksi Vehmassalo, puheenjohtaja SOOL


TIETOLAVA klo 13.45–14.30

Mitä osaamista opettaja tarvitsee tulevaisuudessa?

Opettajan työ on todellista tulevaisuustyötä. Riitta-Leena Metsäpelto ja Anu Warinowski valtakunnallisesta OVET-hankkeesta esittelevät tutkimukseen perustuvaa, laajassa asiantuntijaverkostossa kehitettyä opettajan osaamisen mallia. Tämän jälkeen opettajan tulevaisuuden osaamisesta keskustellaan paneelissa.

Panelistit:
Ernest Lawson, luokanopettaja, näyttelijä
Olli Luukkainen, puheenjohtaja OAJ
Pinja Immonen, opiskelija, SOOL
Mirjamaija Mikkilä-Erdmann, professori, Turun yliopisto


Lisäksi SOOLin synttäripyörä!

Perjantaina Tietolavan ja pääsisäänkäynnin lähettyvillä pörrää myös SOOLin eeppinen synttäripyörä! SOOL täyttää 60 vuotta ja juhlavuosi näkyy myös Educassa! Tule moikkaamaan SOOLin porukkaa synttäripyörälle, hakemaan itsellesi synttärifiilistä ja lähettämään postikortti sinulle tärkeälle henkilölle!SOOL tukee jäsenyhdistysten saapumista Educaan kahdella tavalla, joista jäsenyhdistys voi valita toisen:

Vaihtoehto 1)

SOOLin jäsenyhdistys voi lähettää Educaan kaksi edustajaa, joille korvataan matkakulut (opiskelijahintaiset juna- tai bussiliput ja pitkämatkalaisille VR:n makuupaikka tai lentoliput edullisimman vaihtoehdon mukaan). Matkakulujen korvaaminen edellyttää:

  • SOOLin jäsenyyttä
  • ilmoittautumista ennakkoon SOOLin lomakkeella
  • osallistujan henkilökohtaista kuittaamista osallistumisesta SOOLin pisteelle Tietolavan vieressä klo 11.00–11.30

Päätöksen osallistujien nimeämisestä tekee jäsenyhdistys. Jäsenyhdistys voi nimetä matkakulukorvausten saajaksi kenet tahansa SOOLin jäsenen.

Sitovat ilmoittautumiset osallistumiseen ja kulukorvauksen saajaksi 21.1.2019 mennessä tästä!

Vaihtoehto 2)

Toinen mahdollisuus jäsenyhdistyksille on hakea 200 €:n paikkakuntakohtaista sponsorointia yhteisbussikuljetukseen Educa-messuille. Bussikuljetuksen sponsoroinnista on sovittava erikseen SOOLin pääsihteerin kanssa 16.1.2019 mennessä.

SOOL ei osallistu mahdollisiin majoitus- ja ateriakustannuksiin. Läheisessä opiskelijaravintolassa on mahdollisuus omakustanteiseen opiskelijahintaiseen lounaaseen.

HUOM! Molemmissa vaihtoehdoissa kaikkien osallistujien tulee lisäksi itse rekisteröityä Educa-messujen kävijäksi joko ennakkoon sähköisesti tai saavuttaessa Messukeskuksen sisäänkäynnillä.


 

Jaa sivu somessa

Tweet