Rajattomat mahdollisuudet - kansainvälisyyswebinaari

26.5.2020 13:00 - 26.5.2020 15:00

WEBINAARI

Ajatteletko jo elämää koronan jälkeen? Oletko koskaan miettinyt harjoittelua tai työskentelyä ulkomailla?

Webinaari on tarkoitettu SOOLin jäsenille. Live streamin linkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse webinaaripäivänä ennen lähetyksen alkua.

Vaikka korona vielä koetteleekin meitä ja turvallisuus on etusijalla, on jo aika kääntää katse tulevaisuuteen! Mihin ulkomailla voi hakea harjoitteluun tai töihin, ja mitä hakuprosessissa kannattaa huomioida? Minkälaista ja mistä harjoittelupaikkaa tai töitä ulkomailta voisi edes hakea? Entä voiko toimia kansainvälisesti Suomessa opettajana? Miten ulkomailla harjoittelu tai työskentely tukee urakehitystä? Asiantuntijamme vastaavat tässä webinaarissa kysymyksiin hakuprosesseista sekä kertovat useista mahdollisuuksistasi.

Asiantuntijoinamme toimivat Ulla Härmä (Opetushallitus) ja Anna Storgårds (Helsingin yliopiston urapalvelut). Lisäksi kaksi kokemusasiantuntijaa, Essi Rutanen ja Olli Lukkari, ovat mukana kertomassa vinkkejä ja näkemyksiä omista ulkomaankokemuksistaan.

Ohjelma

13.00

Webinaarin avaus
Jenna Niemi, SOOL

13.05

Onko kansainvälisyys osa sinua? Tai pelottaako koko ajatus?
Ulla Härmä, vastaava suunnittelija, OPH

On täysin luonnollista epäröidä omia kykyjä tai aikataulullisia resursseja, kun miettii kansainväliseen hankkeeseen ryhtymistä. Omat voimavarat täytyykin selvittää huolellisesti. Jo se on osa onnistunutta hanketta. Toimiessasi esim. opettajana koulussa tai varhaiskasvatuksen opettajana sinulla on lukuisia eri mahdollisuuksia vaikuttaa oppilaidesi ja koulusi tai päiväkodin ja esiopetuksen kansainvälistymiseen. Opetushallituksen esityksessä käsitellään Erasmus+-ohjelman lisäksi monia muita mahdollisuuksia kotikansainvälisyydestä alkaen. Tule kuulemaan näistä mahdollisuuksista lisää!

Lähde mukaan kansainväliseen toimintaan kehittämään itseäsi ja työpaikkaasi! Ole sinäkin GlobeOpe! Uskallatko ottaa haasteen vastaan?

13.45

Kokemuksia harjoittelusta ulkomailla
Olli Lukkari, opiskelija, Jyväskylän yliopisto

Millaista on mennä ulkomaille puhumatta lainkaan paikallista kieltä ja miten oppia uutta kieltä lyhyessä ajassa? Miten vaihto-opiskelun saa rahoitettua? Miltä suomalainen opettajuus näyttäytyy maailmalla? Kannattaako ulkomaille edes lähteä?

14.00

Kokemuksia työskentelystä ulkomailla
Essi Rutanen, varhaiskasvatuksen opettaja

Kerron webinaarissa omista kv-kokemuksistani ja siitä, miten antoisia oppimisen kokemuksia voikaan saada, kun niille antaa rohkeasti mahdollisuuden!

14.15

Kansainvälisen työkokemuksen hyödyt urakehitykselle
Anna Storgårds, uraohjauksen asiantuntija, Helsingin yliopisto

Tässä puheenvuorossa käydään läpi kansainvälisen kokemuksen hyötyjä urasuunnittelun ja työllistymisen näkökulmasta. Mitä taitoja ulkomailla työskentely kehittää ja miten nämä taidot tukevat urakehitystä? Minkälaisia työkaluja kansainvälinen kokemus antaa opettajaksi opiskelevalle?

15.00

Webinaarin lopetus
Jenna Niemi, SOOL


ULLA HÄRMÄ toimii vastaavana suunnittelijana Opetushallituksessa. Hän aloitti työskentelyn entisessä CIMOssa 1991 ja on jatkanut siitä asti saman työnantajan palveluksessa kansainvälisissä tehtävissä. CIMO on nykyään Opetushallitus.

Ulla työskentelee Korkeakouluopintojen kansainvälistymispalvelut ja Yleissivistävän ja aikuiskoulutuksen kansainvälistymispalvelut -yksiköissä. Ullan vastuualueeseen kuuluvat mm. EDUFI-harjoittelun Suomi-koti ja Ulkosuomalaiset lehdet -harjoitteluohjelmat ja opettajaksi opiskelevien kansainvälistymisneuvonta. GlobeOpe-kiertueen kautta Ulla tavoittaa vuosittain satoja opettajaksi opiskelevia.


OLLI LUKKARI on maisterivaiheen erityisluokanopettajaopiskelija Jyväskylän yliopistossa. Keväällä 2019 hän oli vajaan viiden kuukauden ajan Erasmus-vaihto-opiskelijana Barcelonassa, jonka jälkeen hän meni syksyllä 2019 kolmeksi kuukaudeksi työharjoitteluun kolmeen kouluun Uruguaylaisessa maalaiskylässä. 


ESSI RUTANEN on varhaiskasvatuksen opettaja Jyväskylästä. "Minun kansainvälinen urapolkuni on mutkitellut aluksi opiskeluaikoina ollessani vaihto-opiskelijana Islannissa. Sittemmin olen työskennellyt Pekingissä varhaiskasvatuksen opettajana tiimissä, jossa työkavereitani olivat kiinalaiset kollegat."


ANNA STORGÅRDS toimii uraohjauksen asiantuntijana Helsingin yliopistolla. Annan työkenttään kuuluu urasuunnittelutaitojen kouluttaminen sekä yksilö- ja ryhmäuraohjausta. Tällä hetkellä Anna toimii projektiasiantuntijana Kansainväliset osaajat yritysten vauhdittajina -hankkeessa. Hän toimii myös vierailevana asiantuntijana Erasmus SkillMill-hankkeessa, jonka tavoitteena on kehittää digitaalinen työkalu, jonka kautta opiskelijat oppivat sanoittamaan kansainvälisen vaihdon aikana saatu kokemus.

Anna on edistänyt kotikansainvälisyyttä sekä työskennellyt kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden kanssa Helsingin yliopistolla vuodesta 2004. Ennen yliopistolle siirtymistä Anna työskenteli ulkomailla, muun muassa opettajan tehtävissä Italiassa, Espanjassa ja Hondurasissa.


 


SOOLin teemaseminaareissa ja webinaareissa perehdytään ajankohtaisiin ja opettajankoulutuksessa vähäiselle huomiolle jääviin aihepiireihin. "Koska opettajankoulutuksessa ei kerrota kaikkea."

Jaa sivu somessa

Tweet