Päihde- ja pelikasvatus 2020-luvulla

5.5.2021 15:00 - 5.5.2021 17:30

WEBINAARI

Mikä on koulun rooli päihdekasvatuksessa? Miten pelikasvatus ja opettajan työ liittyvät yhteen? SOOLin toukokuun webinaarissa käsitellään päihde- ja pelikasvatusta kouluissa sekä oppilaitoksissa.

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n asiantuntijat tarjoavat käytännönläheistä tietoa ja konkreettisia työkaluja päihde- ja pelikasvatukseen opettajaksi opiskeleville sekä jo työelämässä työskenteleville opettajille. Webinaarin sisällöt painottuvat peruskouluun ja toiselle asteelle, mutta sisällöt ovat sovellettavissa kaikille opettajaksi opiskeleville sekä opettajille.

Webinaari on avoin kaikille SOOLin jäsenille ja voit lähettää ennakkokysymyksiä webinaarin asiantuntijoille ilmoittautumisen yhteydessä. Kysymyksiä voi lähettää myös koko webinaarin ajan ja lähetyksen tallenne on katsottavissa heti webinaarin päätyttyä samalla linkillä.

Ilmoittaudu tästä 4.5. mennessä!

Live streamin linkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse webinaaripäivänä ennen lähetyksen alkua. Kirjautumalla Youtubeen omilla Google-tunnuksilla myös kommentointi ja live-chat ovat käytössäsi.

Ohjelma

15.00

Webinaarin aloitus
Riku Oras, SOOL

15.05

Mitä ehkäisevä päihdetyö tarkoittaa ja mikä on EHYT ry?
Anu Rautama & Aino Harvola, EHYT ry

15.15

Miksi päihdekasvatusta tehdään? Millaista on vaikuttava ja eettisesti kestävä päihdekasvatus? Mikä on koulun rooli päihdekasvatuksessa? Miten päihdekasvatusta voi toteuttaa peruskoulussa ja toisella asteella?   
Webinaarin ensimmäisessä osuudessa EHYT ry:n päihdekasvatuksen koulutussuunnittelija Anu Rautama kertoo päihdekasvatuksesta ja siitä, millä tavalla päihdekasvatus kuuluu jokaisen opettajan työhön. Lisäksi osuuden aikana esitellään EHYTin menetelmiä ja materiaaleja.

15.50

Kysymyksiä ja vastauksia päihdekasvatukseen liittyen

16.10

Mitä on pelikasvatus? Miten pelikasvatus ja opettajan työ liittyvät yhteen? Miten peruskouluikäisten lasten ja nuorten pelaamiseen tulisi suhtautua? Millaisia materiaaleja opettaja voi käyttää pelikasvatuksen apuna? Kuinka tukea pelikasvatusta perheissä?  
Pelikasvatusta käsittelevässä osuudessa EHYT ry:n pelikasvatuksen koulutussuunnittelija Aino Harvola kertoo, mitä on pelikasvatus ja miten opettajaksi opiskelevat sekä jo työelämässä toimivat opettajat voivat toimia pelikasvattajina. Lisäksi osuuden aikana esitellään EHYTin menetelmiä ja materiaaleja.

16.45

Kysymyksiä ja vastauksia pelikasvatukseen liittyen

17.10

Yhteinen loppukeskustelu ja webinaarin lopetus klo 17.30 mennessä

ANU RAUTAMA


AINO HARVOLA


SOOLin webinaareissa perehdytään ajankohtaisiin ja opettajankoulutuksessa vähäiselle huomiolle jääviin aihepiireihin. Koska opettajankoulutuksessa ei kerrota kaikkea!

Jaa sivu somessa

Tweet