Lapset ja nuoret uutistulvassa – mediakasvatus koulussa

2.11.2022 15:00 - 2.11.2022 17:00

WEBINAARI

Isot uutiset sodista, ilmastonmuutoksesta, energiakriisistä ja muista negatiivisista asioista puhuttavat oppijoita välitunneilla ja koulun arjessa. SOOLin webinaarissa tarjotaan konkreettisia työkaluja mediakasvatukseen ja uutisten käsittelyyn oppitunneilla. Vaikka uutisten aiheet saattavat olla vaikeita, mediakasvatus tarjoaa oivallisen mahdollisuuden käsitellä vaikeitakin uutisia lasten ja nuorten kanssa.

Webinaarin alussa Inka Kiuru (MLL) ja Mari Vesanummi (YLE) kertovat mediakasvatuksesta ja siitä, miten ajankohtaisia aiheita kannattaa käsitellä kouluissa. Webinaarin toisessa osuudessa Inka Kiuru esittelee, kuinka kasvattaja voi käsitellä isoja mediailmöitä, kuten sotaa lasten ja nuorten kanssa. Osuudessa käydään läpi myös MLL:n oppituntimateriaalia ja muita sisältöjä, joita hyödyntää oppilaiden kanssa vaikeuden aiheiden käsittelyyn.

Webinaarin loppupuolella Mari Vesanummi esittelee opettajille suunnattua ilmaista Yle Triplet -palvelua, joka tuottaa Ylen uutisvideoista opetusmateriaalia.

Ilmoittautuminen 1.11. mennessä

Webinaari on maksuton kaikille SOOLin ja OAJ:n jäsenille. Linkki lähetetään ennakkooon ilmoittautuneille sähköpostitse webinaaripäivänä ennen lähetyksen alkua. Tallenne on  katsottavissa kahden viikon ajan.

Ilmoittautuminen on päättynyt.


Tietosuojaseloste


Ohjelma

15.00

Aloitus ja asiantuntijoiden esittely

15.10

Mitä on mediakasvatus? Ajankohtaiset aiheiden käsittely koulussa
Inka Kiuru ja Mari Vesanummi

15.25

Lapsi ja nuori uutistulvassa
Inka Kiuru

15.50

Tauko

15.55

Yle Triplet: Uutisvideoista oppimateriaalia – opettajan työkalu
Mari Vesanummi

16.20

Keskustelua ja kysymykset


INKA KIURU toimii mediakasvatuksen asiantuntijana Mannerheimin Lastensuojeluliitossa. MLL tuottaa mediakasvatusmateriaalia lapsille, nuorille, vanhemmille ja kasvatusalan ammattilaisille. MLL on osa Finnish Safer Internet Centrea (FISIC) joka toimii osana Euroopan laajuista verkostoa.


MARI VESANUMMI on pitkän linjan uutistoimittaja, joka työskentelee parhaillaan mediakasvatuksen suunnittelijana Ylellä. Mari suunnittelee myös Yle Uutisluokan toimintaa, joka tarjoaa konkreettisia mediakasvatuksen työkaluja koululuokkiin. SOOLin webinaareissa perehdytään ajankohtaisiin ja opettajankoulutuksessa vähäiselle huomiolle jääviin aihepiireihin. Koska opettajankoulutuksessa ei kerrota kaikkea!

Jaa sivu somessa

Tweet