8.1.2020

#KetäKiinnostaa

Blogi | JOONA KOIVISTO & HANNA RAHKONEN

Jos jokin asia meitä suomalaisia yhdistää, niin se on koulu. Jokainen meistä kulkee miltein saman koulutaipaleen läpi lähtökohdistaan riippumatta. Silti koulutuksesta leikataan, ja koulun arvostus on alhaisimmillaan pitkään aikaan, joka näkyy esimerkiksi opettajankoulutukseen hakeutuvien määrän laskuna. Eikö juuri koulu ole instituutio, joka mahdollistaa turvallisen, yhdenvertaisen ja laadukkaan elämän yhteiskuntamme jokaiselle jäsenelle?

#KetäKiinnostaa pohtii asennoitumista koulua kohtaan ja sisältää karkeasti kolme ulottuvuutta.

Ensinnäkin se on rehellinen kysymys, ketä kiinnostaa koulu? Meitä opeopiskelijoita ainakin. Tämän kampanjan avulla herätämme myös muut tahot: kiinnostaako koulu vaikkapa päättäjiä?

Toiseksi, #KetäKiinnostaa on myös lainaus monen oppijan suusta. Ei ole mitenkään epätavanomaista, että koulujen käytävillä kerskutaan vähäisellä valmistautumisella kokeisiin tai sillä kuinka koulu ei vaan kiinnosta. Menestyvä ja motivoitunut oppilas voidaan leimata myös hikariksi, niin kuin ainakin tällä hetkellä opettajaksi opiskelevien lapsuudessa tavattiin sanoa.

Kolmanneksi, #KetäKiinnostaa voi olla todellinen mielipide monelle. Ikävä kyllä on monia, jotka eivät arvosta koulua ja koulutusta, vaan näkevät sen tarpeettomana. Tällä kampanjalla haluamme osoittaa, että koulu kiinnostaa monia.

Mitä mieltä sinä olet? Kiinnostaako juuri sinua koulu? Voit kertoa että sinua kiinnostaa koulu jakamalla somessa omakohtaisen kokemuksen tai mielipiteen, sekä lisäämällä mukaan #KetäKiinnostaa.

Kirjoittajat ovat SOOLin hallituksen jäseniä kaudella 2019–2020.


Haluaisitko sinä kirjoittaa SOOLin blogiin? Kirjoitusten ei tarvitse myöntäillä SOOLin kantoja tai joitain tiettyjä näkemyksiä, ja julkaisusta päätetään aina tapauskohtaisesti. Lähetä valmis kirjoitus tai tiedustelusi osoitteeseen blogi@sool.fi


Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet