10.2.2022

Kalenterimerkintä huhtikuulle

Haluaisitko päästä vuoden ajaksi tekemään vaikuttamistyötä paremman opettajankoulutuksen puolesta? Toivottavasti nähdään keväällä!

KALLE LIUSKI
Opeopiskelija 1/22

ONKO SUUNNITELMIA huhtikuun toiselle viikonlopulle? Tai haluaisitko päästä vuoden ajaksi tekemään vaikuttamistyötä paremman opettajankoulutuksen puolesta ja ajamaan opeopiskelijoiden etuja? Jos mielenkiintosi heräsi, niin kannattaa lukea pidemmälle.

Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL on valtakunnallinen kaikkien opeopiskelijoiden edunvalvoja ja palvelujärjestö. Liiton ylintä päätösvaltaa käyttää vuosittain kokoontuva liittokokous. SOOLin 46 jäsenyhdistystä lähettävät liittariin edustajansa, jotka valitsevat kokouksen päätöksiä toteuttamaan myös uuden hallituksen vuoden mittaiselle toimikaudelle.

HALLITUSTOIMINNASSA PÄÄSEE oppimaan uutta ja saa kokemuksia, joista on varmasti hyötyä myös tulevaisuuden työelämässä. Hallitus ottaa kantaa ajankohtaisiin koulutuspoliittisiin kysymyksiin, tapaa ja verkostoituu kasvatus- ja koulutusalan asiantuntijoiden ja päättäjien kanssa, toteuttaa SOOLin toimintasuunnitelmaa ja suunnittelee liiton pidemmän ajan toimintaa.

Lisäksi hallituslaisilla on tärkeä rooli opettajankoulutuspaikkakunnilla opeopiskelijoiden paikallisen toiminnan tukemisessa ja yhteistyön rakentamisessa. Kokonaisuus saattaa äkkiseltään tuntua isolta, mutta hallitustoimintaa varten sinun ei tarvitse valmiiksi olla kokenut järjestötoimija tai hankkinut koulutuspolitiikan osaamista, vaan SOOLissa niihin saa perehtyä rauhassa ja huippuseurassa. 

Hallituslaisen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat ennen kaikkea aito kiinnostus ja halu kehittää opettajankoulutusta sekä taito tehdä yhteistyötä muiden opettajaopiskelijoiden ja sidosryhmien kanssa.

SOOLIN EHDOTON vahvuus on yhteinen opettajuus ja jokaiselta opekoulutusalalta tarvitaan toimijoita. Ehdokkaaksi hallitukseen asetutaan varsinaisesti liittokokouksessa 9.–10. huhtikuuta, mutta ehdokasesittelyjä otetaan vastaan jo etukäteen ja niitä julkaistaan SOOLin nettisivuilla maaliskuun alusta alkaen. 

Tsekkaa lisätietoja hallitukseen hakemisesta SOOLin nettisivuilta. Hallitustoiminnasta voi rohkeasti kysellä meidän nykyisiltä ja entisiltä hallituslaisilta sekä toimiston työntekijöiltä. Jos vähänkään mielenkiinto ja innostus heräsi, suosittelen lämpimästi asettumaan ehdolle SOOLin hallitukseen huhtikuun liittokokouksessa.

Itse en ole katunut hetkeäkään, että lähdin aikoinaan toimintaan mukaan. Sieltä ensimmäisestä liittokokouksesta tie on vienyt liiton pääsihteeriksi ja vielä hetki jatketaan. Toivottavasti nähdään keväällä! 

 


Opeopiskelijan printtilehti on nyt sataprosenttisesti hiilineutraali. Lue lisää!Lisää aiheesta

Jaa sivu somessa

Tweet